SAMSUN / BAFRA - 50.Yıl İlkokulu

"100.YILINDA CUMHURİYET KONULU" RESİM YARIŞMASI

Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlamaları kapsamında , okulumuz öğrencileri arasında " 100.YILINDA CUMHURİYET " konulu resim yarışması düzenliyoruz.

2023-2024 ÖĞRETİM YILI

BAFRA 50.YIL İLKOKULU

100. YILINDA CUMHURİYET “KONULU RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AMAÇ : 1-Ülke olarak Cumhuriyetimizin 100. yaşına girerken, insan hakları, eğitim, sağlık, ekonomi, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat ettiğimizi eğitim öğretim ortamına yansıtmak.

2-Öğrencilere cumhuriyet ile temel hak ve hürriyetlerin devlet teminatı altına alındığını, cumhuriyetin millî birlik ve beraberlik açısından da birleştirici, pekiştirici rolü olduğunu, millî sınırlarımız içinde bütün vatandaşlar arasında hiçbir ayrıcalık yapılmaksızın tüm haklardan yararlanıldığını, bu nedenle milletçe korumaya ve yaşatmaya kararlı olduğumuz bir yönetim şekli olduğunu aktarmak.

3-Cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak ilim, irfan ve ahlak sahibi; inancına, tarihine, kültürüne, ailesine, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen, yerine getirmeye çalışan bir gençliğin yetişmesine katkıda bulunmak

KAPSAM : Bu yarışma 50.Yıl İlkokulu 1.2.3.ve 4.sınıf öğrencilerini kapsamaktadır.

Yarışma 2 Ayrı Katogoride Yapılacaktır.

1.Kategori  :  1.2. Sınıf Öğrencileri Arası Resim Yarışması.

2.Kategori  :  3.4 .Sınıf Öğrencileri Arası Resim Yarışması.

YARIŞMANIN ŞARTNAMESİ :

1-Her yarışmacı yarışmaya yalnız bir resimle katılabilecektir.

2-Resimlerin arka sağ alt köşesine yarışmacı öğrencinin adı –soyadı –sınıfı ve numarası yazılacaktır.

3-Yarışmaya katılan öğrencinin resmi daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir.

4-Yarışmaya katılan öğrencilerin resimleri geri iade edilmeyecektir.

Eserin Konusu  : Okulumuz 1-4. Sınıf öğrencileri arası  “100. Yılında Cumhuriyet” konulu resim yarışma düzenlenmesi.

Teknik  : Teknik serbesttir .(Pastel , Sulu boya ,Kuru boya , Guaj boya kullanabileceklerdir.) Resimler 35x50 ebadındaki resim kağıdına yapılacaktır.            (3.4-Sınıflar )

1.2. Sınıf Öğrencileri  25x50  boyutunda resim kağıdı da kullanabilirler.

Başvurular : Resimler 23 Ekim  2023 Cuma  günü mesai sonuna kadar okul idaresine teslim edilecektir.

Bu tarihten sonra teslim edilecek eserler değerlendirmeye alınmayacaklardır.

Değerlendirme :Resimleri değerlendirecek olan seçici kurul okulumuz öğretmenlerinden oluşacaktır.

Yarışma Sonucunun Duyurulması : Yarışma sonucu 25 Ekim 2023  Çarşamba günü duyurulacaktır.

ÖDÜLLER

1.2.SINIFLAR

BİRİNCİYE                          MADALYA + BAŞARI BELGESİ

İKİNCİYE                             MADALYA + BAŞARI BELGESİ

ÜÇÜNCÜYE                       MADALYA + BAŞARI BELGESİ

3-4.SINIFLAR

BİRİNCİYE                          MADALYA + BAŞARI BELGESİ

İKİNCİYE                             MADALYA + BAŞARI BELGESİ

ÜÇÜNCÜYE                       MADALYA + BAŞARI BELGESİ

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri 29 Ekim 2023  Pazar günü yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programında takdim edilecektir.

Yayın: 06.10.2023 - Güncelleme: 06.10.2023 11:35 - Görüntülenme: 82